Εκτοξεύτηκαν με επιτυχία δύο νέοι δορυφόροι Galileo του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Galileo constellation

Την περασμένη Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, ο έβδομος και όγδοος κατά σειρά δορυφόρος Galileo του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA)  εισήλθαν σε τροχιά γύρω από τη Γη . Στις 21:46 GMT οι δύο δορυφόροι εκτοξεύτηκαν από το Ευρωπαϊκό Διαστημοδρόμιο στη Γαλλική Γουιάνα πάνω σε έναν πύραυλο τύπου Souyuz. Σύμφωνα με την ESA, η αποστολή στέφτηκε με επιτυχία και οι δορυφόροι βρίσκονται ήδη σε στάδιο δοκιμών.

Το Galileo, το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης (GNSS), υλοποιείται επί του παρόντος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός Ευρωπαϊκού συστήματος εντοπισμού θέσης και χρονισμού  υψηλής ακρίβειας, το οποίο θα τίθεται υπό πολιτικό έλεγχο, ανεξάρτητα από το ρωσικό GLONASS και τα συστήματα GPS των ΗΠΑ-αμερικανική.

Το Galileo θα αποτελείται από 30 δορυφόρους και των αντίστοιχων επίγειων υποδομών τους. Αναμένεται να είναι επιχειρησιακά και ολοκληρωτικά έτοιμο μέχρι το 2020. Τέσσερις επιπλέον δορυφόροι έχουν προγραμματιστεί για εκτόξευση εντός του τρέχοντος έτους.

Πηγή άρθρου: ESA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *