Στο πλαίσιο της Ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) διοργανώνεται το συνέδριο  «COPERNICUS – Sentinels Serving Society and the Environment». Το συνέδριο θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο ίδρυμα Ευγενίδου στις 12 και 13 Μαΐου του 2014.

Το συνέδριο αναφέρεται σε ένα από τα σπουδαιότερα προγράμματα παρατήρησης γης, το Copernicus, ενώ το ενδιαφέρον θα εστιάζεται στους τρόπους με τους οποίους η γεωχωρική πληροφορία και οι υπηρεσίες μπορούν να ενδυναμώσουν την δημόσια διοίκηση και τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να βελτιώσουν την σχέση τους με τους πολίτες και τους πελάτες αντίστοιχα. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην βελτίωση των αποφάσεων χωρικών παρεμβάσεων λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικο-οικονομικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους.

Η δορυφορική υποδομή της Ευρώπης συνδυάζει δεδομένα παρατήρησης της γης από δορυφόρους καθώς και από άλλες πηγές με στόχο την δημιουργία ενός κοινού άξονα γεωχωρικής πληροφορίας με σκοπό την βελτίωση της γνώσης και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του συνεδρίου.

copernicus greece 2014

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *