Στις 18 Νοεμβρίου γιορτάζεται ανά την υφήλιο η ημέρα GIS με πολλές εκδηλώσεις

GISDay2015

Η παγκόσμια ημέρα GIS γιορτάζεται κάθε χρόνο τη Τετάρτη της εβδομάδας της Γεωγραφίας (Geography Awesomeness Week), με πληθώρα συμβάντων, διοργανώσεων και διαγωνισμών σε κάθε γωνιά της Γης. Χαρακτηριστικός είναι ο χάρτης της ESRI στον οποίο απεικονίζονται όλα τα events ανά του κόσμου (http://www.gisday.com/).

Το περιοδικό National Geographic έχει δημοσιεύσει μια σειρά από θεματικούς χάρτες και δεδομένα από τη συλλογή του οίκου με κεντρικό θέμα “Explore! The Power of Maps” για να γιορτάσει έτσι την εβδομάδα Γεωγραφίας. (http://education.nationalgeographic.com/programs/geographyawarenessweek/)

Τέλος η διαδεδομένη διαδικτυακή υπηρεσία GIS Cloud διοργανώνει διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης πρότασης για πρότζεκτ που στοχεύει στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων μέσω χαρτογράφησης και χωρικής ανάλυσης και που γενικά συνεισφέρει στις τοπικές κοινότητες. (http://www.giscloud.com/blog/gis-day-contest/)

Επίσης υπάρχει και το hashtag #GISDay με το οποίο διαμοιράζονται εμπειρίες και απόψεις σχετικά με GIS ανάμεσα στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 

HAPPY GIS DAY!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *