Η αρχειοθήκη του δορυφόρου ALOS-1 PALSAR διατίθεται με ελεύθερη πρόσβαση σε όσους ενδιαφέρονται για δεδομένα ραντάρ από δορυφορική τηλεπισκόπηση.

alos-interferometry

Ο αισθητήρας ALOS-1 ήταν σε λειτουργία κατά το διάστημα 2006-2011, συλλέγοντας δεδομένα ανεξαρτήτως των κλιματολογικών συνθηκών σε μεγάλες χρονοσειρές. Οι εικόνες με καταγραφές οπισθοσκέδασης διαπεραστικής συχνότητας ραντάρ είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στην παρακολούθηση και ανάλυση των περιβαλλοντικών αλλαγών.

Οι χρήστες που ενδιαφέρονται για τα δεδομένα μπορούν τώρα να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω των υπηρεσιών της NASA Alaska Satellite Facility Distributed Active Archive Center (ASF DAAC) έπειτα από μια απλή ηλεκτρονική εγγραφή στο σύστημα. Δωρεάν πρόσβαση παρέχεται για δεδομένα επίπεδο 1.0 (Μη επεξεργασμένα / Raw) και επίπεδο 1.5 (Γεωαναφερμένα / Geo-referenced Amplitude Image).

Πέρα από αυτά τα παραδοσιακά προϊόντα, η Alaska Satellite Facility(ASF) προσφέρει κάτι καινοτόμο:  τα ραδιομετρικά και γεωμετρικά διορθωμένα (Radiometrically Terrain Corrected / RTC) προϊόντα. Τα RTC αποτελούν ένα ελεύθερα διαθέσιμο, πλήρως γεωκωδικοποιημένο, και ραδιομετρικά διορθωμένο αρχείο που παρέχεται σε μορφή GeoTIFF εύκολη στη χρήση και αποτελεί μια διευκόλυνση για τους δεινούς GIS χρήστες των SAR εικόνων στην πιάτσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *