Η Digital Globe ανέδειξε την κορυφαία εικόνα για το περασμένο έτος έπειτα από διαδικτυακή ψηφοφορία

Rainbow Range 2014 DigitalGlobe

Ο ετήσιος διαγωνισμός ανάδειξης της κορυφαίας δορυφορικής εικόνας του έτους που μόλις πέρασε τείνει να γίνει θεσμός για την Digital Globe. Έπειτα από τις συναρπαστικές εικόνες που επιλέχθηκαν κατά το παρελθόν και τους νικητές του 2012 (Burning Man Festival) και του 2013 (βουνό–ηφαίστειο Βεζούβιος), η εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα των γεωχωρικών υπηρεσιών και φορέας κατασκευής των δορυφόρων υψηλής ανάλυσης QuickBird, WorldView-1, WorldView-2, και του WorldView-3 (μπήκε σε τροχιά τον περασμένο Αύγουστο) ανακοίνωσε την νικητήρια εικόνα για το 2014: η οροσειρά Rainbow Range της Βρετανικής Κολομβίας.

Ο τέταρτος διαγωνισμός ανάδειξης καλύτερης εικόνας περιλάμβανε διπλή διαδικτυακή ψηφοφορία στα μεγαλύτερα κοινωνικά μέσα δικτύωσης Facebook, Google+ και Twitter. Η πρώτη φάση αφορούσε την ανάδειξη των πέντε πρώτων εικόνων ανάμεσα από τις 25 επιλεχθείς από τους εργαζόμενους της Digital Globe που θα προκριθούν στον τελικό, όπου ακολούθησε εκ νέου ψηφοφορία για την ανάδειξη του τελικού νικητή.

Το σύνολο των εικόνων που μετείχαν στην διαδικτυακή ψηφοφορία βρίσκεται στην επίσημη σελίδα της εταιρίας που διατηρεί στο Facebook και πιο συγκεκριμένα στο ειδικό Άλμπουμ.

Μέσω αυτού του διαγωνισμού, η Digital Globe παρουσίασε την ευρεία εφαρμογή των προϊόντων που προσφέρει στους διάφορους κλάδους και επιστημονικούς τομείς. Επισημαίνεται πώς έπειτα από την συγχώνευση της GeoEye Inc. με την Digital Globe Inc. τον Ιανουάριο του 13’, η διαχείριση και παροχή των προϊόντων των δορυφόρων IKONOS και GeoEye-1 έχει περάσει στην Digital Globe.

Η εικόνα σε υψηλή ανάλυση από την ιστοσελίδα της Dgital Globe υπάρχει ΕΔΩ. Ενώ σε αυτό το αρχείο (πηγή Google Earth Blog) απεικονίζεται η γεωγραφική θέση της εικόνας σε overlay στο Google Earth (προϋπόθεση το λογισμικό Google Erath).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *