Εμπορικά διαθέσιμα τα προϊόντα του δορυφόρου WorldView-3 της DigitalGlobe

Worldview-3 inforgraphic

Στη τηλεπισκόπηση το μέγεθος του στιγμιαίου οπτικού πεδίου του φακού (IFOV) και η γωνία λήψης καθορίζουν την ανάλυση της φωτογραφούμενης σκηνής και κατ’ επέκταση της παραγόμενης εικόνας. Μέχρι πρότινος το πρότυπο της υψηλής ανάλυσης δορυφορικής εικόνας ήταν τα 50 cm, στοιχείο που αναμένεται να αλλάξει με την έναρξη της εμπορικής διάθεσης των εικόνων του WorldView-3.

O δορυφόρος WorldView-3 εισήλθε σε τροχιά γύρω από τη Γη στις 13 Αυγούστου του περασμένου έτους. Έπειτα από την άδεια που απέκτησε από την αμερικανική κυβέρνηση για την συλλογή και εκμετάλλευση των εικόνων υψηλής ανάλυσης, η DigitalGlobe ανακοίνωσε χθες την έναρξη της εμπορικής διάθεσής των προϊόντων αυτών.

Ο Kumar Navulur, ανώτερος διευθυντής Ανάπτυξης Στρατηγικής Λύσης της DigitalGlobe αναφέρει: «Η έννοια ”Τοποθεσία-Χρόνος-Περιβάλλον” έχει γίνει η οργανωτική αρχή της καθημερινής μας ζωής. Με άλλα λόγια, όλα τα γεγονότα συμβαίνουν σε κάποιο μέρος, σε κάποια στιγμή. Οι 30 cm ανάλυσης δορυφορικές εικόνες της DigitalGlobe παρέχει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα πληροφορία για γνωρίσματα της Γης καταγραφόμενα από το διάστημα (Τοποθεσία), τις συνθήκες και τη κατάσταση γύρω από αυτά τα γνωρίσματα (Περιβάλλον), καθώς και τη δυνατότητα να κατανοήσουμε το πώς η θέση τους αλλάζει (Χρόνος). Ως εκ τούτου, πλέον μπορούμε πραγματικά να πούμε ότι είμαστε σε ευνόητη θέση για να αποδώσουμε μια «ζωντανή ψηφιακή απογραφή» του μεταβαλλόμενου πλανήτη μας.»

Περισσότερα για τα 30 cm ανάλυσης προϊόντα της DigitalGlobe στο https://www.digitalglobe.com/30cm/

 

3 thoughts on “Το μέγεθος μετράει: δορυφορικές εικόνες 30-cm ανάλυσης από την DigitalGlobe

  1. Να συμπληρώσω ότι πλέον είναι διαθέσιμα τα 8 κανάλια SWIR του δορυφόρου WorldView-3, όπου μεταξύ άλλων μας δίνουν τη δυνατότητα να «βλέπουμε» μέσα από τον καπνό!!!
    Δείγμα εικόνας στο http://bit.ly/1vz6kNZ

  2. Να συμπληρώσω ότι πλέον είναι διαθέσιμα τα 8 SWIR κανάλια όπου μας δίνουν τη δυνατότητα να «βλέπουμε» μέσα από τον καπνό τη στιγμή της πυρκαγιάς!!

    1. Πολύ σημαντικό για τη παρακολούθηση της πυρκαγιάς και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *